Erciyes Üniversitesi bünyesinde Bioteknoloji Merkezi kurulacak
Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, üniversite bünyesinde Bioteknoloji merkezi adını verilecek olan moleküler ve genetik çalışmaların yapılacağı bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
EÜ Rektörü Prof Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, hedeflerinin bilim üreten ve koruyan bunları paylaşan bir kurum haline gelmek olduğunu dile getirdi.
Üniversitenin bu çalışmaları yapabilecek kapasitede olduğunu ifade eden Keleştemur, "Bizimde bütün plan ve çabalarımız hep bu doğrultuda olmuştur. Göreve başladığım süre içerisinde bununla ilgili önemli adımlar attık. Bunların başında da üniversitede bulunan uluslararası ofisi geliştirmektir. Üniversitede görevli hoca sayımız 6'ya çıktı. Değişik bilim dallarında 6 eğitim görevlimiz şu an çalışmalarına devam ediyor. Avrupa, Amerika ve uzak doğuyla ilişkiler sağlamaya çalışıyoruz. Avrupa Birliği'nden (AB) daha fazla proje almak için bir alt yapı oluşturduk. Bunun dışında bir TUBİTAK ofisi yaptık. Bir bilim adamı yetiştirme kampanyası başlatmıştık. Bir eğitmenimizi Amerika'ya birini de İngiltere'ye gönderdik. Burada üç adet önemli araştırma merkezi kurmaktan söz etmiştik. Bunlarla ilgili somut adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Kayserili hayırseverlerle görüşmeye gittim. Olumlu sonuçlar aldık. Sanıyorum kısa bir müddet sonra üniversite sosyal tesislerle ilgili olumlu gelişmelere sahip olacak" dedi.
BİOTEKNOLOJİ MERKEZİ KURULACAK
Bioteknoloji merkezi isimli moleküler ve genetik çalışmaların yapılacağı bir merkez oluşturmayı istediklerini belirten Keeştemur, "Bu merkezle ilgilide olumlu gelişmeler kat ettik. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Kayserililer bu projeyi üstlenecek. Bir yandan da burada çalışacak elemanların yetişmesi için yurt dışı bağlantıları sürdürüyoruz. Bu arada dünyadaki önemli üniversitelerle iş birliği protokolü hazırlıyoruz. En çok bu kamuya konsantre olduk. Biliyorsunuz üniversitemiz, kurumsallaşmış ve huzur içerisinde olan bir eğitim kurumu. Bir Ermeni paneli düzenledik. Önümüzdeki günlerde ise terör paneli düzenleyeceğiz. Bu tür aktivitelerimizde devam edecek" diye konuştu.
30 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Üniversitede 30 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve 700 akademik düzeyde öğretim üyesi bulunduğunu kaydeden Keleştemur, " Bin'den fazla öğretim görevlisi ve okutmanımız. Büyüyen bir üniversiteyiz. Öğretim üyesi bakımından eksiklerimiz bulunmakta. Bunları yerleştirmeye çalışıyoruz. Yeni bölümler açılması için yüksek öğretim kurumuna müracaat ettik. Özellikle dil konusunda eksik bölümlerimiz var. Fars dili, Arap dili, İbrani dili, Ermeni dili, Hint dili gibi. Ayrıca eksik olan Coğrafya bölümü için de girişimlerimiz devam ediyor. Bir yandan bu eksik bölümlerimizi tamamlıyoruz, bir yandan da öğretim üyesi açığı olan bölümlerin ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.