Haberler

  • Yazı Büyüklüğü A(-) A(+)
  • Paylaş

Çift kol nakli yapılan hasta: İlk yapmak istediğim şey, çocuklarımın ellerinden tutup, gezmek.

Türkiye'nin çift kol nakli yapılan ikinci hastası Atilla Kavdır, ''İlk yapmak istediğim şey çocuklarımın ellerinden tutup, gezmek. Ayrıca motosikletime geri dönmek ve araba kullanmak istiyorum'' dedi.

Kaynak: AA

Atilla Kavdır, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığında, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok Mor Salon'da düzenlenen toplantıda basın mensuplarının karşısına çıktı.
     
11 yaşında evlerinin önündeki elektrik tellerine konan güvercinleri uçurmak için demir sopa ile tellere vurarak elektrik akımına kapılan ve bu nedenle iki kolunu ve sağ bacağını kaybeden Kavdır, toplantı salonuna tekerlekli sandalye ile getirildi.
     
Kavdır'ın toplantı salonundaki kürsüye çıkabilmesi için, merdivenlerin üzerine sunta konuldu. Kavdır, kürsüye tekerlekli sandalye ile çıktı.
     
Salonda enfeksiyon riski nedeniyle gribal enfeksiyonu olan gazetecilere maske dağıtıldı. Toplantıya Atilla Kavdır'ın akrabaları da katıldı.
     
Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, yaptığı konuşmada, 21 Ocak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan yüz ve çift kolun, Akdeniz Üniversitesi'nde farklı hastalara nakledildiğini hatırlatarak, yaklaşık 50 gün sonra Atilla Kavdır'ın sağlıklı şekilde kamuoyunun karşısına çıktığını söyledi.
     
Akdeniz Üniversitesi'nde nakiller konusunda ilkleri gerçekleştiren Uğur Acar, Atilla Kavdır, Cihan Topal'ı kendi evlatları gibi gördüklerini söyleyen Kurtcephe, iş ve evlilik hayatlarında ya da yaşadıkları sorunlarda her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.
     
Kurtcephe, ''Atilla da kıymetli evlatlarımızdan birisi. Burada çalışmak isterse tartışmasız bu imkanı kendisine sağlarız'' dedi.
     
Rektör Kurtcephe, tüm insanların organlarını bağışlamalarını, organları toprağa değil, insanlara vererek sevindirmelerini istedi.
     
''23 yıl sonra kollarıma kavuştum''

Atilla Kavdır da ameliyatı gerçekleştiren öğretim üyeleri, hastane personeli ve organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.
     
Çok mutlu olduğunu söyleyen Kavdır, ''23 yıldır kolsuz yaşadım, şimdi bu yıldan sonra tekrar kollarıma kavuştuğum için çok mutluyum. İlk yapmak istediğim şey, çocuklarımın ellerinden tutup gezmek. Ayrıca motosikletime geri dönmek ve araba kullanmak istiyorum'' dedi.
     
Nakledilen bacağın geri alınmasının hatırlatılması üzerine Kavdır, hiç bir üzüntü duymadığını dile getirdi. Kavdır, ''Nasip değilmiş, olsaydı iyiydi. Ama ellerimin olması benim için daha iyi'' diye konuştu.
     
Şu anda kollarını hissedebildiğini anlatan Kavdır, verici aileyle de görüştüğünü ve onların da çok mutlu olduğunu kaydetti.
     
Tüm insanların organ bağışına destek olmalarını öneren Kavdır, ''Bu dünyada eksik yaşamak zor bir şey. Toprağa feda edeceklerini insana bağışlamalarını isterim'' dedi.
     
Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilen operasyonda çift kol nakli yapılan Şevket Çavdar'ın ölümünün hatırlatılması üzerine de Kavdır, Çavdar ailesine baş sağlığı diledi.
     
Türkiye'nin çift kol nakli yapılan ilk hastası Cihan Topal ile henüz görüşmediklerini anlatan Kavdır, en kısa zamanda görüşeceklerini belirtti.
     
Ameliyata girmeden önce oldukça heyecanlı olmasının hatırlatılması üzerine Kavdır, ''O heyecan artık kalmadı. Bir anda organ bağışı çıkınca sürpriz olmuştu'' dedi.

13 MART 2012 Bu haber 2468 kez okundu

Etiketler



Habere ait görsel bulunamamıştır.

Habere ait yorum bulunamamıştır. Yorum yazabilmek için üye girişi yapınız

Diğer Haberler

TÜM HABERLER
  • SON SAYI
  • KARİKATÜR
  • SÖYLEŞİ
  • Şehir hastaneleri hakkında düşünceniz nedir?